2010 Zomer

Nieuws uit het archief

 

Terug naar Nieuwsarchief

Nieuwsbrief zomer 2010

Transport:
Het eerste half jaar is voor de stichting vrij rustig verlopen. Er zijn nog geen hulptransporten vertrokken. Deels doordat er minder (volumineuze) goederen binnenkwamen, maar ook omdat ieder transport een aanslag betekent op de financiële positie van de stichting. Daarom is een deel van de kleding verkocht aan Mission & Relief. Wel is er contact gelegd met de Stichting Immanuel, een Nederlandse stichting, die actief is in o.a. Roemenie en hulp biedt aan de allerarmsten. Deze stichting heeft een Nederlands echtpaar, Roelof en Klara Bus, ter plaatse wonen om met een grote groep vrijwilligers hulp te bieden aan de armere laag van de bevolking, waaronder veel zigeuners zitten. Na de vakantie gaat hier een transport naar toe.


Stageplaatsen:
Via de vrijwilligers organisatie Pluspunt wordt de stichting regelmatig benaderd om stageplaatsen voor jongeren beschikbaar te stellen. Al enige jaren komen leerlingen van de Rietlanden een aantal ochtenden meehelpen in het gebouw. Ook hebben wij als stichting meegedaan aan de landelijke actie N.L. doet op 19 maart, waarbij zes leerlingen van de S.G.L. de buitenkant van het gebouw schoongemaakt hebben. Hartelijk dank hiervoor.


Diaconie avond in de Petruskerk op 10 maart.
Op deze avond waren diverse diaconale vrijwilligersgroepen aanwezig die de anderen kennis lieten maken met hun werkzaamheden. Dit varieert van inloophuizen, voedselbank, IDO, MOV, ISL, ziekenbezoek, PIL bezoek, Kerst-inn, KESA en anderen. Tiny Kroeders verkoopt zes keer per jaar devotionalia in de kerk voor de stichting. Zij heeft een korte uitleg gegeven met dia’s over het werk van de stichting. Heeft u ook interesse in een presentatie over het werk van de stichting, laat het ons weten.


Oldtimerdag:
Op 20 juni is de stichting weer prominent aanwezig op de oldtimerdag, waar ruim 400 historische automobielen acte de presence geven. De stichting is vertegenwoordigd met allerlei verkoopartikelen, kleding, curiosa, enz. uiteraard gerelateerd aan het thema van de dag. Voor de stichting is dit de belangrijkste bron van inkomsten om hulptransporten naar Oost Europa mogelijk te maken. U kunt ons vinden op de Polderdreef. Mogen we op uw warme belangstelling rekenen?


Vrijwilligers:
Heel veel dank is de stichting verschuldigd aan de grote groep vrijwilligers, die iedere keer weer helpen met inzamelen, sorteren, inpakken, stapelen, laden, verkopen, schoonmaken, enz. enz. Alle vrijwilligers doen deze werkzaamheden geheel gratis. Zonder vrijwilligers heeft de stichting geen enkel bestaansrecht en komt er geen jas of trui bij de arme bevolking in Oost Europa terecht. We zien dat de vrijwilligers steeds ouder worden en er weinig jongere vrijwilligers zich melden. Kent u iemand die de stichting een goed hart toedraagt en bereid is om te helpen, laat het ons weten. Alleen dan heeft de stichting toekomst.


Donaties:
Heeft u geen tijd om daadwerkelijk mee te helpen, maar wilt u ons steunen in ons werk, dan kunt u een gift overmaken. Wij zijn ANBI geregistreerd: dit betekent dat uw giften aftrekbaar zijn voor de belasting. Het rekeningnummer van de stichting Flevoland helpt Oost Europa is 3421057.
Kleding en andere hulpgoederen zijn van harte welkom. Tijdens de vakantie kunt u het in de grijze containers doen bij het gebouw. Deze worden regelmatig geleegd.


Ambachtenmarkt: 25 september in het Lelycentre.


Wij wensen u een goede vakantie.