2009 Najaar

Nieuws uit het archief

 

Terug naar Nieuwsarchief

Nieuwsbriet najaar 2009


Terugblik

Op 21 juni was de stichting weer prominent aanwezig op de Oldtimerdag aan de Polderdreef. Het weer werd na enige aarzeling toch nog goed en er was veel belangstelling van het publiek. Van de lagere school DE GOLFSLAG uit Swifterbant werden alle schoolmeubels en een aantal schoolborden aangeboden voor onze projecten. Daarnaast werden er kinderbedjes, een grote partij papier en o.a. spijkerbroeken aangeboden door diverse bedrijven.
Naast de vele hulpgoederen, die wij wekelijks ontvangen, betekent dit veel werk voor de vrijwilligers, maar ook dat er afgelopen jaar vier transporten verzorgd konden worden. Dit betekent niet alleen veel goed werk, maar ook dat er vier transporten gefinancierd moesten worden. Gelukkig werden drie van de vier transporten gesponsord door Stichting Promotie van transportbedrijf Van den Heerik. Maar zelfs dan kost een transport naar Bulgarije nog steeds Euro 2.500,-- aan brandstof, vignetten, etc.
We zijn verheugd te kunnen melden, dat de stichting aangemerkt is als ANBI: Algemeen Nut Beogende Instelling. Dit betekent dat giften aan de stichting in aanmerking komen voor aftrek van uw inkomstenbelasting. Van harte aanbevolen. Op 26 september was de stichting met meerdere kramen in het Lelycentre tijdens de ambachtenmarkt en op 21 november werd er een boekenmarkt gehouden in ons gebouw Dar Serca. Beide activiteiten waren geslaagd.


Bestuursnieuws:

Wegens vertrek van de secretaris en de penningmeester zijn sinds kort twee nieuwe mensen het bestuur weer komen versterken: Nico van Sandwijk als secretaris. Nico is als chauffeur met meerdere transporten naar Oost-Europa geweest. Daarnaast heeft Janneke Breman de werkzaamheden overgenomen van de penningmeester. Wij wensen beide bestuursleden veel succes.


Verslag transport Sumy, Oekraine:

Op 24 september werd een grote vrachtwagen geladen voor Sumy. Dit transport werd mede georganiseerd door de Stichting Met Uitgestrekte Hand. Bert van Panhuis uit Ermelo heeft dit transport in Sumy samen met Piet van Beek begeleid. Doordat zij een dag eerder dan de vrachtauto ter plaatse waren, hebben ze deze dag gebruikt om diverse ziekenhuizen en tehuizen te bekijken, waar vorig jaar de hulpgoederen van onze stichting gebracht zijn. Iedereen was zeer tevreden en het zag er allemaal netjes uit. Op 30 september kwam de vrachtwagen aan en na wat papieren rompslomp mocht er gelost worden. In het bijzijn van de douane werd iedere zak en doos gecontroleerd en gewogen.
Volgens Bert en Piet zijn hier hulpgoederen nog steeds gewenst, ondanks dat ze verbeteringen zien.


Transport Balchick Hospital, Bulgarije:

Nadat we begin april het verzoek kregen van Ivo Voychev om hulpgoederen, duurde het tot november, voordat er een transport gereed was. Harry Smits en Lies Boll hebben de goederen na een voorspoedige reis afgeleverd bij het ziekenhuis. Op de terugweg hebben zij in Roemenie nog enkele dagen geklust en dinsdag 17 november was de gesponsorde vrachtauto weer veilig in Lelystad. Dank aan de chauffeurs en Stichting Promotie voor de sponsoring.


Dank:

Heel veel dank zijn we verschuldigd aan alle vrijwilligers, die het mogelijk maken, dat er zoveel hulp geboden kan worden aan onze medemensen in Oost Europa. Zonder de inzet van al deze vrijwilligers heeft onze stichting geen bestaansrecht.
Nogmaals heel hartelijk dank mede namens de mensen in Oost Europa en mogen wij in het nieuwe jaar ook uw hulp rekenen?

Wij wensen u goede feestdagen en wat het nieuwe jaar betreft:
Voorspoed voor iedereen, hier en in Oost Europa